همانطور که در برخی دیگر از مطالب سایت نیز اشاره کردیم، بیلهای مکانیکی ماشین آلاتی بسیار دقیق و تخصصی بوده و رعایت نکردن یک سری از موارد احتیاطی هنگام کار با آنها باعث میشود تا احتمال آسیبهای وارده به آنها بیشتر شده و بنابراین مجبور میشوید برای تعمیر بیل مکانیکی خود بیشتر به تعمیرگاهها مراجعه کنید.
علاوه بر موضوعات مرتبط با نحوه استفاده از بیلهای مکانیکی، بحث نحوه رانندگی و کنترل بیلهای مکانیکی در سرازیری و سراشیبیها نیز از مواردی است که معمولا افراد آن را فراموش میکنند.در این مقاله از فراهیدرولیک، اینجاییم تا با بررسی نکات رانندگی در سراشیبی و سرازیری که هر راننده بیل مکانیکی باید به آنها مسلط باشد، شما را در این موارد بیشتر راهنمایی کنیم.
نکات مهم رانندگی در سرازیری و سراشیبی
مانند خودروهای سبک، بیلهای مکانیکی نیز به دو صورت دنده دستی و اتوماتیک به بازار عرضه میشوند که هرکدام از آنها دارای موارد احتیاطی هستند که فقط مخصوص خودشان است:
1. نکات رانندگی در بیل مکانیکی اتوماتیک:
- هنگامی که بیل در سراشیبی قرار میگیرد، خود به خود سرعتش زیاد شده و همین امر باعث میشود تا دنده بیل مکانیکی بالاتر برود. به همین منظور، پیشنهاد میکنیم در هنگام حرکت در سراشیبیها زیاد گاز ندهید.
- پای خود را آماده ترمز کردن نگه دارید تا در صورتی که مانعی بوجود آمد، بتوانید سریعا واکنش نشان دهید.
- استفاده مکرر از ترمز میتواند به لنتها آسیب برساند.
- بسیاری از رانندگان حرفه ای بر این باورند که اگر قرار است مدت زمان زیادی را در سرازیری و یا سراشیبی به سر ببرید، بهتر است دنده بیل مکانیکی را به صورت دستی قرار دهید.
- قبل از شروع حرکت، از سلامت کلاچ و ترمزهای خود مطمئن شوید.
- در هنگام رانندگی در سربالاییها همواره به درجه آمپر آب توجه داشته باشید. در این شرایط معمولا بیل زودتر داغ کرده و جوش میآورند.
- برخی از بیلهای مکانیکی هستند که با کمک برخی از سنسورها، از سربالایی بودن مسیر مطلع میشوند و بنابراین از عقب رفتن بیل به طور کامل جلوگیری میکنند.
2. نکات رانندگی در بیل مکانیکی دستی:
- از همان دنده ای در سرازیریها استفاده کنید که اگر بنا باشد جاده را برگردید، از همان دنده باید استفاده میکردید.
- هرچه شیب جاده شما بیشتر باشد، باید از دنده سنگین تری برای بالا رفتن استفاده کنید.
- پای خود را آماده ترمز کردن نگه دارید تا در صورتی که مانعی بوجود آمد، بتوانید سریعا واکنش نشان دهید.
- اگر مجبور به توقف در سر بالایی شدید، حتما ترمز دستی را بکشید.
- در هنگام حرکت در سرازیری، به هیچ وجه بیل مکانیکی خود را در حالت خلاص قرار ندهید چرا که ترمز خودروها در زمان خلاصی به خوبی کار نمیکند.
- حتما قبل از شروع حرکت در سرازیری و یا سراشیبی، از سلامت ترمزهای خود اطمینان حاصل کنید.
- برای جلوگیری از عقب رفتن بیل در هنگام شروع حرکت در سربالایی، از فن نیم کلاچ استفاده کنید.
- اگر احساس میکنید که سرپایینی شما دارای ترافیک زیادی است و این ترافیک باعث شده تا لنتهای ترمز داغ شوند، با کنار زدن و استراحت دادن به ترمزها، از داغ شدن بیشتر آنها جلوگیری کنید.
- از مهارت رانندگی در سراشیبی راننده مطمئن شوید: راننده بیل مکانیکی باید فردی باشد که علاوه بر تسلط داشتن به بیل مکانیکی، سرعت عمل بالایی نیز داشته باشد.
سخن پایانی
تمامیانواع خودروها برای حرکت در سراشیبی نیازمند در نظر گرفتن یک سری از نکات هستند، به خصوص اگر این خودروها وسایلی مانند بیل مکانیکی باشند، رعایت یک سری موارد اضافی نیز باعث افزایش ایمنی بیشتری میشود.در این مقاله با بررسی تعدادی از مهم ترین موارد احتیاطی هنگام حرکت در سراشیبی با بیل مکانیکی، سعی کردیم تا شما و راننده شما را با این موضوع بیشتر آشنا کنیم.