روغن‌های ماشین آلات راهسازی

روغن‌های ماشین آلات راهسازی

ابزار و لوازم راهسازی و جاده سازی، از جمله ابزار‌های پرهزینه و پیچیده ای هستند که باید به طور مداوم و مستمر تحت کنترل و بررسی قرار گیرند تا کمترین آسیب ممکنه به آن‌ها وارد شده و کمتر راهی تعمیرگاه‌های ماشین های سنگین شوند.

یکی از اصلی ترین مواردی که باید در مورد این نوع ماشین‌ها رعایت شود، بحث روغن ماشین آلات راهسازی است. اگر روغن کاری این نوع ماشین آلات با دقت لازم صورت نگیرد، عملکرد دستگاه دچار مشکل خواهد شد.در این مقاله قصد داریم به بررسی روغن‌ ماشین آلات راهسازی و انواع آن‌ها بپردازیم.

آشنایی با روغن‌های ماشین آلات راهسازی

ماشین آلات راهسازی به طور مداوم و همیشگی در معرض آلودگی‌ها و محیط‌ های آلوده قرار دارند و این آلودگی‌ها رفته رفته باعث کند شدن و یا توقف حرکت قطعات متحرک می‌شود.به طور کلی، روغن‌های ماشین آلات وظیفه نرم کردن و روان کردن حرکت این قطعات را دارند.همچنین، علاوه بر وظیفه روان کردن، این روغن ها دارای وظایف زیر نیز می‌باشند:

– جلوگیری از ساییدگی

– جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی قطعات

– ایجاد ویسکوزیته(چسبندگی) متناسب

– آب بندی برخی از قطعات

– تمیزکاری و از بین بردن آلودگی

آشنایی با ترکیبات روغن‌های ماشین آلات راهسازی

در کل، پایه و اساس همه روغن‌های ماشین آلات راهسازی، همان روغن‌های روان کننده صنعتی معمولی هستند، با این تفاوت که بسته به محل و تعداد استفاده از این روغن‌ها، به هر نوع روغن ترکیب خاص دیگری نیز اضافه می‌شود. در زیر به بررسی انواع روغن‌ ماشین آلات راهسازی و ترکیبات آنان می‌پردازیم:

  1. روغن ویسکوزیته: روغن‌هایی هستند که چسبندگی بالاتری نسبت به روغن‌های صنعتی معمولی دارند. میزان ویسکوزیته بودن روغن‌های راهسازی به دو دسته سنگین(ویسکوزیته بالا) و سبک(ویسکوزیته پایین) تقسیم می‌شود.
  2. روغن ضد اکسیداسیون: روغن‌هایی هستند که از اکسید شدن قطعات روغن کاری شده جلوگیری می‌کنند. استفاده از این روغن ها در مکان های مرطوب پیشنهاد می گردد.
  3. روغن‌های ضد کف: روغن‌هایی هستند که از کف حاصل از فشار هوای قطعات متحرک جلوگیری می‌کنند.
  4. روغن‌های ضد خوردگی و سایش: راهسازی در روز‌های بارانی و مرطوب و یا راهسازی در شهر‌هایی که عمدتا رطوبت بالایی دارند، باعث سریع تر خرده شدن و فرسودگی ماشین آلات راهسازی می‌شوند. بنابراین، استفاده از روغن‌های ماشین آلات راهسازی می‌تواند از روند خورده شدن این دستگاه‌ها به مقدار قابل توجهی بکاهد تا کارفرما مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف برای تعویض قطعات نشود.
  5. روغن‌های پاک کننده: روغن‌هایی هستند که علاوه بر روان کردن قطعات، توانایی جدا کردن و تمیز کردن جداره‌های قطعات را نیز داشته و باعث افزایش طول عمر اجزای ماشین آلات می‌شوند.
  6. روغن‌های مقاوم در برابر فشار: در برخی از اجزای ماشین آلات، قطعات در هنگام حرکت و چرخش باعث ایجاد فشار به قطعات دیگر می‌شوند که این فشار، به مرور زمان، می‌تواند باعث آسیب به دیگر قطعات ماشین آلات شود. برای جلوگیری از این امر، پیشنهاد می‌شود از روغن‌های مقاوم در برابر فشار استفاده کنید.
  7. روغن‌های پایین آورنده نقطه ریزش: کاهش دهنده نقطه ریزش، پلیمری است که جهت کنترل و جلوگیری از تشکیل کریستال‏های بزرگ به کار می‌رود و در نتیجه باعث بهبود سیالیت روانکار در دمای پایین می‌شود.

تعویض روغن‌های ماشین آلات راهسازی

از آنجایی که تنوع روغن‌های راهسازی بسیار زیاد بوده و شرکت‌های مختلف نیز این روغن‌ها را با کیفیت‌های مختلفی تولید می‌کنند، نمی‌توان یک زمان دقیق برای تعویض تمام روغن‌های ماشین آلات راهسازی تعیین کرد. بنابراین، بهترین شاخص برای تعیین زمان تعویض روغن‌های ماشین آلات راهسازی، کمک گرفتن از مشاوران شرکت فروشنده و یا بررسی توضیحات درج شده بر روی قوطی روغن است. همچنین این نکته را نیز در نظر داشته باشید که سیاه شدن روغن، لزوما به معنای فرا رسیدن زمان تعویض روغن نیست.

سخن پایانی

در این مقاله از فراهیدرولیک مرکز تخصصی تعمیر ماشین آلات راهسازی کوماتسو ذکر کردیم که حرکت هماهنگ و بدون وقفه قطعات ماشین آلات راهسازی، از ملزومات افزایش بازدهی در فرایند راهسازی است. بدون شک، استفاده از بهترین نوع روغن‌های ماشین آلات می‌تواند کمک شایانی در رسیدن به این هدف بکند.

نوشتهٔ پیشین
انواع باکت بیل مکانیکی
نوشتهٔ بعدی
معرفی لودر کوماتسو WA900-8

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس با ما