چک لیست روزانه بیل مکانیکی

در این مقاله که تحت عنوان چک لیست روزانه بیل مکانیکی برای شما آماده کرده‌ایم، از موارد ایمنی قبل از شروع کار صحبت خواهیم کرد و راجع به سرویس و نگهداری ماشین آلات سنگین به شما توضیح خواهیم داد. پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

چک لیست بیل مکانیکی

قبل از شروع یک روز کاری و روشن کردن ماشین‌آلات و استفاده از بیل مکانیکی، باید بررسی‌ها و بازرسی‌های لازم را انجام دهید. این بررسی‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا از بروز حوادث در محل کار و از خرابی‌های غیر ضروری جلوگیری نمایید. همچنین اگر عیبی متوجه دستگاه شده است، پیش از روشن کردن و استفاده از آن، مطلع شوید و جلوی اتفاقات ناگوار و آسیب‌های احتمالی را بگیرید. علاوه بر همه موارد گفته شده، چک لیست روزانه بیل مکانیکی، عمر کلی تجهیزات شما را افزایش می‌دهد.

علاوه بر انجام بازرسی‌های ایمنی لازم، باید برنامه‌های دقیق سرویس را نیز رعایت کنید. تعمیر و نگهداری معمول، عمر تجهیزات شما را طولانی‌تر می‌کند و هزینه‌های عملیاتی را کاهش می‌دهد. همیشه نتایج بررسی‌های ایمنی را ثبت کنید تا در صورت نیاز بتوانید به آن‌ها مراجعه نمایید.

چک لیست ایمنی برای تجهیزات کار شما

همانطور که در بخش پیشین به آن اشاره شد، چک کردن روزانه بیل مکانیکی سبب جلوگیری از خرابی قطعات مهم نظیر بازوها می‌شود. بنابراین برای بررسی سلامت قطعات، مراحل گفته شده در زیر را پیش از شروع کار انجام دهید.

  1. در اطراف تجهیزات قدم بزنید و منطقه کار را بررسی کنید. مطمئن شوید که فضای کافی برای انجام کار دستگاه وجود دارد.
  2. قبل از روشن کردن تجهیزات، بوم، بازوی دیپر و سطل را بررسی کنید. به دنبال هر گونه ترک یا فرورفتگی باشید. مطمئن شوید که پین ​​قفل و گیره ایمنی در موقعیت مناسب قرار دارند.
  3. قسمت زیر شاسی را بررسی کنید. چرخ‌دنده‌ها، چرخ‌های بی‌حرکت، پیوندهای مسیر و غلتک‌ها را بررسی کنید. به دنبال علائم ساییدگی و پارگی باشید.
  4. سپس سطح مایع هیدرولیک و مایع‌خنک کننده را بررسی کنید. فراموش نکنید که رادیاتور را بررسی کرده و به دنبال نشتی باشید.
  5. محفظه موتور را باز کنید و روغن را با یک عدد‌سنج بررسی کنید. این کار را باید بعد از هر چهار ساعت کار انجام دهید.
  6. در صورت نیاز بوش‌ها را روغن کاری کنید.
  7. وارد کابین شوید تا مطمئن شوید که چراغ‌های نشانگر و کنترل‌ها درست کار می‌کنند.
  8. تجهیزات را با باز کردن کامل بازوی بوم و بازوی دیپر تست کنید. به صداهای غیر معمول گوش دهید.
  9. بازوی بوم را در هوا بلند کرده و دستگاه را خاموش کنید. صبر کنید و ببینید که آیا بازوی بوم به سمت پایین حرکت می‌کند یا خیر. اگر این کار را کرد، می‌دانید که یک بای‌پس داخلی در سیلندرها وجود دارد.
  10. عملکرد بازو و سطل بوم را به طور مکرر آزمایش کنید تا متوجه شوید که آیا حرکت بیش از حد وجود دارد یا خیر.
  11. اهرم‌ها و جو استیک‌ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که درست کار می‌کنند.
  12. از محدودیت‌های عملکرد ایمن تجهیزات به خوبی آگاه باشید. اگر مطمئن نیستید، به دفترچه راهنما مراجعه کنید یا با فروشنده صحبت کنید تا از انواع تعمیرات برنامه ای دستگاه مطلع شوید.

سرویس و نگهداری ماشین آلات سنگین

اگر با بیل مکانیکی خود در شرایط سخت کار می‌کنید، بیشتر اوقات آن را سرویس کنید. برای تعیین فواصل سرویس مناسب برای بیل مکانیکی خود، به دفترچه راهنمای آن مراجعه کرده و ارزیابی ریسک مناسب را انجام دهید. اگر تجهیزات شما علائم خرابی را نشان می‌دهد، در طول بازرسی‌های خود توجه بیشتری داشته باشید و فواصل سرویس خود را کوتاه کنید.

6 نکته برای تعمیر و نگهداری بیل مکانیکی و افزایش عملکرد دستگاه

پیشامد تعمیرات غیرمنتظره بیل مکانیکی می‌تواند فشار مالی و استرسی را بر شما و شرکت‌تان وارد کند و ممکن است مستقیماً بر سودآوری شما تأثیر بگذارد. نگهداری پیشگیرانه برای حفظ عملکرد بیل مکانیکی و همچنین کسب ‌و ‌کار شما بسیار مهم است. ایجاد یک برنامه تعمیر و نگهداری برنامه‌ریزی شده که شامل این شش نکته باشد، شما، اپراتورها و ماشین را ایمن در محیط کار نگه می‌دارد.

نکته 1 – راهنمای عملیات و نگهداری را بخوانید

هر آنچه که باید در مورد بیل مکانیکی خود بدانید در راهنمای عملیات و تعمیر و نگهداری شما موجود است. اطلاعات دقیقی در مورد برنامه‌های سرویس دستگاه، نکات تعمیر و نگهداری و موارد دیگر را بخوانید.

نکته 2 – سطوح مناسب مایعات و فیلترهای صحیح را بدانید

استفاده از مایعات و روان کننده‌های مناسب می‌تواند از تعمیرات گران قیمت و غیر‌ضروری جلوگیری کند. تغییر فیلترها در فواصل زمانی توصیه شده به کاهش آلودگی احتمالی سیستم و افزایش عمر اجزای اصلی کمک می‌کند.

نکته 3 – باتری را بررسی کنید

ماشین‌های ساخت‌و‌ساز فشرده دائماً روی باتری کار می‌کنند. باتری بیل مکانیکی خود را قبل از کار بررسی کنید. اگر باتری را در زمان خارج از کار جدا کردید، قبل از وصل کردن مجدد، مطمئن شوید که باتری کاملاً شارژ شده است.

نکته 4 – زیرانداز ردیابی شده را بررسی کنید

برای کاهش سایش و آسیب، مسیرهای بیل مکانیکی را از زباله دور نگه دارید. مسیرها را برای نشانه‌های آسیب بررسی کنید و غلتک‌ها و درایوها را برای نشت مایع که می‌تواند منجر به خرابی جدی‌تر شود، بررسی کنید.

نکته 5 – پیوست‌ها را روزانه آماده کنید

شیلنگ‌های هیدرولیک، سیلندرها و حفاظ‌های اتصالات بیل مکانیکی را به صورت چشمی بررسی کنید تا آسیب یا سایش بیش از حد را قبل از عملیات روزانه بررسی کنید.

نکته 6 – یک برنامه تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده ایجاد کنید

با ایجاد قرارداد تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده (PM) با فروشنده خود، از خرابی قابل اجتناب و تعمیرات ناگهانی و پرهزینه جلوگیری کنید. قرارداد PM باعث می شود که بیل مکانیکی شما در محل کار با اطمینان از انجام سرویس طبق برنامه و در زمان مناسب کار کند. قرارداد PM با برنامه تعمیر و نگهداری برنامه‌ریزی شده می‌تواند عمر تجهیزات را افزایش دهد، زمان خرابی را به حداقل برساند و در طول زمان در هزینه شما صرفه جویی کند.

سخن آخر

فراموش نکنید که رعایت نکات بالا یک الزام است، نه اختیار. چرا که سلامت اپراتور و دستگاه به رعایت کلیه این موارد بستگی دارد. برای تعمیر بیل مکانیکی کوماتسو از سایت فراهیدرولیک، با شماره تماس‌های درج شده در سایت تماس بگیرید.

نوشتهٔ پیشین
مشخصات فنی بیل مکانیکی کوماتسو
نوشتهٔ بعدی
تعمیر ماشین آلات راهسازی کوماتسو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس با ما