کوزه گردان چیست

هنگامی ‌که یک جرثقیل و یا یک بیل مکانیکی بخواهد وسایلی با جرم و حجم بسیاری را بلند کند، مجبور می‌شوند تا حرکت نکند و در جای خود بایستد تا بتواند بدون از دست رفتن تعادل در آن‌ها به بلند کردن بار بپردازد.
حال، بعد از بلند کردن و بارگیری جسم، اگر قصد داشته باشیم مواد را به سمت دیگری از محل انتقال دهیم، باز هم ممکن است تعادل ماشین به هم خورده و بیل مکانیکی ما چپ کند و ضررهای هنگفتی به کارفرما و یا صاحبان سرمایه برساند.
برای جلوگیری از همین امر، تمام بیل‌های مکانیکی ساخته شده در جهان باید کوزه گردان داشته باشند تا با کمک آن‌ها بتوان بیل مکانیکی و یا جرثقیل را در جای خود و به طور 360 درجه چرخاند.در این مقاله از فراهیدرولیک قرار است به بررسی کوزه گردان، به خصوص کوزه گردان بیل مکانیکی، بپردازیم.

آشنایی با کوزه گردان

به طور کلی و خلاصه، کیت کوزه گردان در سیستم هیدرولیک، وسیله ای است که شامل چرخ دنده، جک دنده و دنده‌های شانه ای است که با کمک نیروی حاصل از روغن هیدرولیک در آن به حرکت درآمده و باعث حرکت چرخشی و شعاعی بیل مکانیکی و یا جرثقیل می‌شود.
با کمک موتور اصلی و هیدروموتور گردان، این کوزه‌های گردان می‌توانند چرخشی به اندازه 2.7 الی 6.2 دور در دقیقه را برای بیل مکانیکی شما به ارمغان بیاورند. اگر میزان گردش بیل مکانیکی شما از میزان استاندارد تایین شده برای آن کمتر است؛ یا چرخ دنده‌های کوزه گردان شما دچار ایراد شده است و یا اینکه روغن هیدرولیک شما کم تر از میزان استاندارد است.

عملکرد کوزه گردان

عملکرد کوزه گردان به این صورت است که نیروی تولید شده از موتور اصلی به وسیله فشار هیدرولیک به هیدروموتور گردان منتقل شده و با انتقال نیروی مکانیکی از طریق دنده‌های خروجی و در تماس با دنده گردان موجب گردش کابین دستگاه نسبت به شاسی در حول خود می‌شود.
همچنین، میزان روغن موجود در هیدروموتور توسط نوعی پمپ فشار تنظیم می‌شود که باز و بسته شدن آن توسط یک یا دو چک ولو صورت می‌گیرد. این سیستم پمپ فشار دارای یک ترمز اتوماتیک است که به صورت اتوماتیک به تنظیم میزان روغن ورودی می‌پردازد.

نکاتی در رابطه با استفاده صحیح از کوزه گردان

با آن که اصلی ترین کاربرد کوزه گردان، حرکت دادن بیل مکانیکی و یا جرثقیل است، اما باز هم در صورت رعایت نکردن یک سری نکات ممکن است به ماشین سنگین شما آسیب برسد:

  • قبل از بلند کردن بار از روی زمین فاصله بین سکوی اصلی و جایگاه مربوطه را تراز کنید.
  • از یاتاقان‌های خاص و مقاوم‌ برای سیستم گردشی متحرک کوزه گردان استفاده کنید.
  • از وارد کردن ضربه‌های ناگهانی به آن و تغییر جهت‌های ناگهانی جلوگیری کنید.
  • از بلند کردن بار با وزن بیش از حد استاندارد بیل مکانیکی جدا خودداری کنید.
  • در گردش‌های دنده ای که قدرت شانه ضعیف است حتما سازه‌ وسیله را بر روی یک تکیه گاه محکم قرار دهید و سپس چرخش را شروع کنید.
  • هر چند ماه یکبار از کیفیت و میزان پوسیدگی چرخ دنده های کوزه گردان خود اطمینان حاصل کنید.

به طور مداوم از ساعتگرد و پادساعتگرد کوزه گردان خود استفاده نکنید. سعی کنید از ترکیب هردوی آن ها استفاده کنید تا به چرخ دنده ها فشار کمتری وارد شود.

سخن پایانی

تقریبا به جرئت می‌توان گفت که جرثقیل و یا بیل مکانیکی که نتواند با سرعت مناسبی به دور خودش بچرخد دیگر کارایی خاصی نداشته و فقط از آن می‌توان به عنوان یک وسیله نقلیه ساده استفاده کرد.در این مقاله سعی کردیم تا با معرفی کوزه گردان و نحوه عملکرد آن، شما را با این قطعه حیاتی در بیل مکانیکی و جرثقیل‌ها بیشتر آشنا کنیم.هم چنین در صورت خرابی و نیاز به تعمیر بیل مکانیکی خود، می توانید با واحد تعمیر ما در فراهیدرولیک تماس بگیرید.

 

نوشتهٔ پیشین
10 برند برتر بیل مکانیکی جهان
نوشتهٔ بعدی
پرشر سوئیچ و انواع آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس با ما