سیستم EGR چیست؟

هنگامی‌ که موتور یک ماشین سبک یا سنگین شروع به فعالیت و احتراق می‌کند، از آن گاز‌های مضر مختلفی مانند اکسیدهای نیتروژن (NOX)،کربن مونوکسید(CO) و کربن دی اکسید(CO2) وارد جو شده و به سلامت انسان‌ها آسیب‌های جبران ناپذیری وارد می کند.یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش این آسیبی که به انسان‌ها و طبیعت می‌رسد، تبدیل این گاز‌های خطرناک به گاز کربن دی اکسید است که خطر کمتری نسبت به دیگر نوع گاز‌های حاصل از احتراق دارد.در این مقاله از فراهیدرولیک مرکز تخصصی تعمیر پمپ کوماتسو ، اینجاییم تا با بررسی عملکرد سیستم egr و انواع آن‌ها، شما را با این موضوع بیشتر آشنا کنیم ودر راه کمک به پاکیزگی طبیعت نیز قدمی ‌برداشته باشیم.

Egr مخفف چیست و نحوه عملکرد آن به چه صورت است؟

اصطلاح erg در لغت مخفف Exhaust Gas Recirculation بوده و نحوه عملکرد سیستم EGR به این صورت است که ابتدا گاز‌های کربن مونو اکسید و اکسید‌های نیتروژن حاصل از احتراق به همراه هوای ورودی دوباره به موتور باز می‌گردد و به همراه سوخت تحت حرارت و اشتعال قرار می‌گیرد. این امر باعث می‌شود تا کربن مونو اکسیدها دوباره سوخته شده وتبدیل به کربن دی اکسید شوند که خطر کمتری برای طبیعت دارد.در همین حین نیز، بازگشت اکسید‌های نیتروژن به موتور باعث کاهش دمای موتور می‌شود که این امر از تولید بیشتر اکسیدهای نیتروژن در موتور به میزان قابل توجهی جلوگیری می کند.

حال، از آنجایی که این امر باعث کاهش دمای موتور می‌شود، شاید تصور کنید که این امر موجب کاهش بازدهی موتور خواهد شد اما این امر چندان صحت ندارد چرا که دریچه EGR در زمان‌هایی که که موتور سرد است و یا درجا کار می‌کند، به طور کامل بسته است و فقط در زمان‌هایی که با سرعت استاندارد خودرو حرکت می‌کنید باز می‌شود و بنابراین میزان کاهش بازدهی موتور به قدری کم است که می‌توان از آن چشم پوشی کرد.

مزایای سیستم egr

  • کاهش نسبی دمای موتور
  • کاهش آلاینده‌های خطرناک و واکنش پذیر حاصل از احتراق موتور
  • کمک به پاکیزگی و سلامت محیط زیست
  • کاهش آسیب به موتور خودرو

انواع سیستم egr

بسته به نوع کارکرد و مدل موتور شما، سیستم‌های egr میتوانند دارای انواع مختلفی باشند که در اینجا به بررسی مهم ترین آن‌ها می‌پردازیم:

  1. سیستم EGR سرد خارجی: در این نوع سیستم egr، گازهایی که از موتور خارج شده اند به یک مسیر خاصی تحت عنوان مسیر فرعی باز می‌گردند و سپس در آن قسمت با مقداری کنترل شده از هوای تازه ترکیب شده و برای احتراق دوباره وارد سیلندر می‌شود.

همچنین، قبل از ورود گازها به درون موتور، این گازها باید خنک شوند تا بتوانند در کاهش دمای موتور موثر باشند.

میزان هوا و گازهایی که به سیلندر باز می‌گردند توسط نوعی شیر کنترل برقی کنترل می‌شود. تا زمانی که سیستم ECU در خودرو احساس کند که موتور به اکسیژن زیادی برای فعالیت نیاز دارد(مانند ترافیک‌های سنگین و طولانی)، اجازه هدایت گاز‌ها با داخل سیلندرها داده نمی‌شود چرا که در این موقعیت حفظ سلامت موتور از اولویت بیشتری برخوردار است.

درصد EGR نشان دهنده مقدار هوای ورودی به سیلندر‌ها است. به طور ‌مثال EGR 50 درصد به معنی وارد شدن نیمی ‌از هوای ورودی به داخل سیلندر و خروج نیمی‌ دیگر از اگزوز است.

  1. سیستم EGR گرم خارجی: پایه و اساس این سیستم بر مبنای زمان بندی باز شدن سوپاپ‌ها است. در شرایط عادی و تا زمانی که موتور در حال فعالیت‌های عادی اش باشد، این سوپاپ باز است و مقدار گاز مشخصی به سمت موتور باز می‌گردد. این سوپاپ تا زمانی که پیستون به نقطه TDC برسد، باز باقی می‌ماند و گازها از این سوپاپ خارج می‌شود. با حرکت پیستون به سمت پایین سوپاپ مرحله مکش شروع می‌شود و در نتیجه سوپاپ تخلیه بسته می‌شود.

بنابراین بسته و یا باز شدن این سوپاپ تنها و تنها به میزان اختلاف فشار داخل و خارج موتور مربوط است و با کمک برق و یا تکنولوژی‌ها الکترونیکی فعالیت نمی‌کند.

انواع دریچه‌های سیستم‌های egr

دریچه‌های سیستم‌های egr می‌توانند به سه حالت مختلف باشند:

  • دریچه پنوماتیک: باز و بسته شدن این نوع درچه‌ها به صورت الکترمغناطیسی است و برای آن‌ها حالت نیمه باز و یا نیمه بسته وجود ندارد.
  • دریچه الکتریکی: باز و بسته شدن این دریچه‌ها با کمک سنسورها و سیستم‌های کنترل دیگری صورت می‌گیرد. حالت نیمه باز و یا نیمه بسته برای این نوع دریچه‌ها ممکن است.
  • دریچه الکتریکی خنک کننده: مانند دریچه الکتریکی معمولی است با این تفاوت که علاوه بر هدایت و کنترل گازهای ورودی به سیلندرها، وظیفه خنک کردن گازها را نیز دارا هستند.

سخن پایانی

یکی از بزرگترین سرمایه‌ها انسان، طبیعت اطراف اوست؛ اگر انسان‌ها از این طبیعت استفاده درستی نکنند، رفته رفته به سمت نابودی پیش خواهند رفت.ما نیز در این مقاله سعی کردیم تا با بررسی سیستم Egr و اهمیت بسیار بالای آن، شما را با این سیستم مهم در خودروها، به خصوص خودروهای سنگین، بیشتر آشنا کرده باشیم.

 

نوشتهٔ پیشین
رایج ترین اشتباهات در به کارگیری بیل مکانیکی
نوشتهٔ بعدی
آشنایی با کوچکترین بیل مکانیکی جهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس با ما