ریپر بولدوزر چیست

ریپر بولدوزر چیست؟

مانند تمامی ‌ماشین آلات سنگین موجود در صنعت راهسازی و معدن سازی، بولدوزرها نیز دارای اتصالات و بخش‌های اضافی مختلفی هستند که هرکدام از آن‌ها برای کاری خاص ساخته شده اند. وجود هر کدام از اتصالات مختلف می ‌تواند در تسریع روند یک نوع فرآیند خاص کمک کند.

حال، یکی از مهم ترین و کاربردی ترین نوع اتصالات بولدوزها، ریپر‌ها هستند. ریپر در بلدوزر، نوعی وسیله کاربردی و پربازده بوده که در خرد کردن و ضربه زدن به سطح زمین کاربرد دارد. بدون وجود ریپر‌ها، فرایند جابجایی و حفر کردن زمین بسیار دشوارتر خواهد شد.

اگر شما نیز در زمینی فعالیت می‌کنید که خاک آن دارای کلوخه‌های بزرگ سنگی و محکم است، پیشنهاد می‌کنیم در این مقاله از فراهیدرولیک با ما همراه شوید تا با اشنایی با ریپر بلدوزر و انواع آن، شما را در افزایش سرعت فعالیت‌های راهسازی خود راهنمایی کنیم.

ریپر در بولدوزر چیست؟

ریپر بلدوزر نوعی تجهیزات ساختمانی سنگین بوده که از آن در پروژه‌های مختلف ساختمانی، فعالیت های گود برداری و لایروبی استفاده می شود. نام دیگر ریپر، چاک دهنده میباشد. در واقع چاک دهنده ابزاری بلند و نوک تیز با یک یا چندین دندان(یا به اصطلاح ناخن) تیز است که می‌تواند به خاک سخت، سنگ‌ها و سایر مواد نفوذ کرده و آنها را بشکند.

در عملیات معدنکاری، معمولا از این دستگاه برای کمک به حذف لایه‌های سخت سنگ و خاک استفاده می‌شود، چرا که می‌تواند به صخره‌های سخت نفوذ کرده و آنها را به قطعات کوچکتری تقسیم کند تا حفاری مواد آسان تر شود. همچنین، از نظر اقتصادی ریپر بولدوزر بسیار مقرون به صرفه بوده و خرید و یا اجاره آن در افزایش سرعت فعالیت ها بسیار تاثیرگذار است.

کارکرد ریپر برای بولدوزر‌ها به این صورت است که ابتدا یک ریپر(شامل تعداد مختلفی ناخن ریپر بلدوزر) به بولدوزر متصل شده و سپس این ناخن‌ها به درون خاک نفوذ کرده و با حرکت بولدوزر، سنگ‌ها نیز شکسته می‌شوند. بنابراین توجه داشته باشید که میزان سرعت و عملکرد فرایند ریپر زدن بلدوزر، به قدرت خود بولدوزر نیز بستگی دارد و باید توانایی هر دو را برای این فرایند در نظر گرفت.

مانند دیگر تجهیزات نصبی در بولدوزرها، ریپرها نیز دارای انواع مختلفی هستند که نمی توان همه آن ها را به هر نوعی از بولدوزر متصل کرد. اگر در مورد ریپر مناسب برای بولدوزر خود شک دارید، پیشنهاد می کنیم حتما با کارشناسان متخصص ما در این زمینه مشورت های لازم را انجام دهید.

انواع ریپر بولدوزر

حال که به طور کامل با ریپر در بلدوزر و نحوه عملکرد آن آشنایی پیدا کردیم، نوبت به بررسی انواع ریپر بلدوزر می‌رسد. از نظر مهندسی، ریپر‌ها در بلدوزر به دسته بندی‌های زیر تقسیم می‌شوند:

  1. ریپر متوازی الاضلاع: یکی از معروف ترین و پرکاربرترین نوع ریپر‌ها در بلدوزر بوده که نسبت به نقطه اتصالش دوران می‌کند و زاویه دندانه آن در حین نفوذ در زمین تغییر می‌کند. این نوع ریپرها می‌توانند هم به صورت تک شاخه ای و هم به صورت چند شاخه ای باشند.
  2. ریپر شعاعی(ثابت): مانند ریپر متوازی الاضلاع می باشد، با این تفاوت که زاویه دندانه آن در حین نفوذ دوران نکرده و ثابت می‌ ماند.
  3. ریپر با زاویه متغیر: و اما برویم سراغ نوع پیشرفته تر از ریپر‌ها، یعنی ریپر با زاویه متغیر. این نوع ریپر‌ها، همان حالت پیشرفته تر ریپر شعاعی میباشند(یعنی ثابت هستند)، با این تفاوت که می‌توانید با کمک یک جک هیدرولیکی تعیین شده برای آن‌ها، میزان زاویه ثابت این ریپر را تنظیم کنید. طبیعتا همانطور که حدس می‌زنید، قیمت این ریپر‌ها بسیار بیشتر از دو مدل دیگر است.

سخن پایانی

قبل از شروع هر نوع فعالیت معدنی، کشاورزی و یا راهسازی، وجود خاک و زمین مناسب برای شروع کار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر در درون خاک، زائده خاص و یا سنگ بزرگی وجود داشته باشد، احتمال آسیب به ماشین آلات دیگر بیشتر شده و یا اینکه فرایند کشاورزی و راهسازی دچار اختلال می‌شود.ما در فراهیدرولیک، مرکز تخصصی تعمیر ماشین آلات راهسازی، آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستیم.

نوشتهٔ پیشین
انواع غلتک و کاربردهای آن
نوشتهٔ بعدی
دامپر چیست و چه کاربردی دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس با ما