اولین بیل مکانیکی تاریخ! مروری بر تاریخچه بیل مکانیکی

پیدایش و توسعه ابزارهای مکانیکی تا به امروز چالش های فراوانی را برای انسان به همراه داشته است. همواره، کمبود وسیله هایی که به انسان در انجام کارهای سنگین و پیشرفته کمک کند، یکی از مشکلات اساسی بشر بوده است. اما با گذشت زمان و پیشرفت فناوری، این نیازها بطور قابل توجهی کاهش یافته است. اکنون، ما توانسته ایم دستگاه های قدرتمندی مانند بیل مکانیکی را ساخته و از آنها در پروژه های مختلف استفاده کنیم.

بیل مکانیکی یکی از دستاوردهای بزرگ در صنعت عمران به شما می رود. بطور کلی، بیل مکانیکی به منظور حفر و انتقال خاک و سنگ ها استفاده می شود. همچنین این دستگاه قابلیت حفاری در عمق های مختلف را دارا می باشد و ابزار کاری قدرتمندی برای ایجاد پروژه های ساختمانی است. در این مقاله از سایت فراهیدرولیک با اولین بیل مکانیکی جهان و چگونگی پیدایش بیل مکانیکی آشنا خواهیم شد.

تاریخچه بیل مکانیکی

اولین بیل مکانیکی تاریخ در سال 1796 توسط جیمز وات و متیو بولتون، دو مخترع اسکاتلندی و انگلیسی اختراع شد. این بیل مکانیکی با بخار کار می کرد و برای حفاری کانال ها و حفاری روی زمین مورد استفاده قرار می گرفت.

اولین بیل مکانیکی هیدرولیکی جهان نیز در اواخر قرن 19 میلادی در انگلستان توسط شخصی به نام ویلیام اس اوتیس اختراع شد. در واقع اوتیس اولین مخترع بیل مکانیکی نبود؛ بلکه او اولین کسی بود که با پی بردن به اهمیت نیروی هیدرولیکی در عملیات حفاری توانست اولین بیل مکانیکی هیدرولیکی تاریخ را توسعه دهد.

اوتیس دریافت که نیروی هیدرولیک به عنوان یک منبع انرژی کارآمد عملیات حفاری را به شکل ساده تری انجام می دهد. او طبق یافته های خود نسبت به تکامل دادن اولین بیل مکانیکی تاریخ که با بخار کار می کرد، اقدام کرد.

در سال 1897، جهان شاهد ظهور اولین بیل مکانیکی هیدرولیکی تاریخ بود که توسط شرکت ماشین سازی کیلگور ساخته شد. طراحی این بیل های مکانیکی شامل چهار سیلندر هیدرولیک مستقیم بود که به طور یکپارچه و بدون هیچ کابلی کار می کردند. این بیل ها به دلیل ساختار تمام فلزی و مستحکم خود، انعطاف پذیری و دوام بیشتری نسبت به نمونه های قبلی داشتند.

به کار رفتن سیلندرهای هیدرولیک در طراحی این ماشین آلات، میزان سایش آنها را کاهش می داد. همچنین با طراحی ساده این بیل های هیدرولیکی، تعداد قطعات مورد نیاز برای این دستگاه ها نیز به حداقل رسید، تعمیر و نگهداری دستگاه ها آسان تر شد و احتمال خرابی های جزئی نیز کاهش یافت.

بروز تحولات در ساختار بیل مکانیکی پس از جنگ جهانی دوم

دوره پس از جنگ جهانی دوم به عنوان دوره بهبود اقتصادی جهانی شناخته می شود که باعث رونق تجارت و صنعت در سراسر جهان شد. در این دوره به منظور جبران خسارات وارده در طول جنگ معاملات تجاری تازه ای رقم خورد. در سال 1948 ماریو و کارلو برونری که 2 برادر از ایتالیا بودند، در تولید انبوه بیل مکانیکی هیدرولیکی پیشگام شدند.

حق ثبت اختراع این طرح نوآورانه در سال 1951 اعطا شد. این طرح در ابتدا با موفقیت محدودی مواجه شد. تولیدکنندگان کشورهای دیگر نیزبا شناسایی پتانسیل بیل های هیدرولیکی، برنامه های گسترده ای برای توسعه آن طراحی و اجرا کردند. در نهایت شرکت فرانسوی Sicam موفق شد حق اختراع آن را به دست آورد.

با گذشت زمان، استراتژی های بازاریابی در فرانسه موفق ظاهر شده و باعث شد بیل ها توسط پریستمن در انگلستان، میتسوبیشی در ژاپن، دروت در آمریکا و توسا در اسپانیا نیز تولید شود. برادران برونری علاقه خاصی به تولید بیل مکانیکی داشتند. آنها توانستند در سال 1963 بیل مکانیکی  Yumbo  را به طور رسمی ثبت کنند.

همچنین لازم به ذکر است که در سال 1951، یک شرکت فرانسوی دیگر به نام پوکلن شروع به تولید یک بیل مکانیکی هیدرولیک به نام TU کرد. در ساختار این نوع بیل از یک پمپ به همراه چند سیلندر هیدرولیک استفاده می شد. بیل های TU توانایی چرخش کامل 360 درجه را نداشتند. این شرکت بعد از تلاش های بسیار توانست در سال 1960 اولین بیل مکانیکی چرخشی را با عنوان بیل TY45 تولید کند.

در دهه های 1960 و 1970 میلادی اکثر تولید کنندگان بیل های مکانیکی به تولید بیل مکانیکی هیدرولیکی روی آوردند. این امر باعث ایجاد تغییر در ساختار بیل ها شد. اولین بیل مکانیکی تاریخ جای خود را به نمونه های هیدرولیکی داد و ابعاد آن نیز توسعه یافت. دهه های 1950 و 1960، بزرگترین بیل هیدرولیکی با نام EC1000 توسط شرکت پوکلین روانه  بازار شد.

بعد از مدتی شرکت آلمانی O&K با تولید دستگاه RH-300 نام خود را بر زبان ها انداخت. ظرفیت سطل بیلی که توسط این شرکت تولید شده بود 3 برابر بیشتر از دستگاه EC1000 شرکت پوکلین بود. شرکت O&K ماشینی که تولید کرده بود را تکمیل کرد و بالاخره توانست یک بیل هیدرولیکی با نام RH5 را در سال 1979 به ثبت رساند.

در سال های اخیر نیز شرکت های نام آشنایی مانند کوماتسو، کاترپیلار، Bucyrus، Demag، و Liebherr پیشرفته ترین بیل های مکانیکی را تولید و روانه بازار های جهانی کرده اند.

سخن پایانی

بیل مکانیکی به عنوان اولین ماشین سنگین برای حفاری و ساختمان سازی شناخته می شود. توسعه بیل مکانیکی در طول تاریخ تحول عظیمی را تجربه کرده است. این مقاله از سایت فراهیدرولیک به طور کامل به مرور تاریخچه بیل مکانیکی پرداخته است و جزئیاتی در مورد تغییرات بیل مکانیکی از آغاز تا امروز را ارائه می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس با ما